Jika tidak Afzan ingatkan tidak lah pula minda ini asyik trigger kan dek keladi rebus tu. Sebenarnya 2 hari sebelum tu aku dok teringatkan pisang rebus yang disira cicah dengan kelapa dan gula melaka.....(lagi lagi lagi lahhhhh teringat kan gula kabong Tuan Hakim...haiyyo apa ke hal ayik ingatkan keladi rebus..pisang rebus nie...) Ini semua penangan si Afzan lah ni. Jika tidak sms aku, sudah tentu aku tak ingat benda benda rebus tu semua.
Keladi rebus atau steam tu unique sebab selalunya aku makan pengat keladi (ini semua masuk satu periok i.e gula melaka nya dengan santan nya a'ah..not forgetting the sagu mata ikan, mau kasi pekat) ; begitu juga dengan keladi goreng...dicicah dengan sambal kicap, mak aiii meleleh air liur. Macam tu juga dengan pisang goreng pun cicah ngan sambal kicap (muahahaha..koi nak cakap orang Johore jer pandai makan pisang goreng ngan sambal kicap)
Lagi satu...tadi makan ler tahu goreng cicah sambal kicap (he he..lagi lagi sambal kicap)
Sorry...Off topic ler pula. Tajuk Keladi Rebus daaaaaa
Pisang goreng cicah sambal kicap? tak pernah rasa
ReplyDeleteSalam Ikram. Itulah penangan orang Johor. Sedap tu.Ikram kena cuba.
ReplyDelete